vebjoern

Vebjørn Anvik / pianist

Vebjørn Anvik (1962) er utdannet ved Norges Musikkhøgskole. I tillegg har han studert klaverspill og kammermusikk med en rekke anerkjente pedagoger. Han debuterte i Oslo i 1981 og har vunnet en rekke nasjonale priser som pianist, blant anna Levin-prisen i 1993. Han har også hatt mange oppgaver for NRK Radio og TV.

Gjennom sitt virke i Musikk i Hedmark kjenner publikum han fra produksjonen Rutaliv og Pingvinfrakk, sammen med blant andre Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen, hans egen konsertserie Perler for piano, samarbeid med Hedemarken Symfoniorkester og en rekke konserter ved fylkets institusjoner, alders- og sjukehjem. De siste årene har han turnert i Hedmark og Oppland med forestillingen Bjørnson og Musikken, med blant anna Edvard Hoem. I vinter følger de opp med Bjørnson-forestillingen Syng Mig Hjæm.

Vebjørn har vært solist med en rekke norske orkestre og har også hatt flere engasjementer som solist med Det Norske Kammerorkester. Hans innspilling av Mozart´s konsert for to klaver og orkester K365 sammen med Håvard Gimse og DNKO/Brown fikk svært god internasjonal mottagelse. Han er aktiv som recital-solist, og har samarbeidet med ledende norske og utenlandske musikere som Arve Tellefsen, Lars Anders Tomter, Michael Collins, Isabelle van Keulen og Heinrich Schiff. Vebjørn har opptrådt ved en rekke musikkfestivaler – Festspillene i Bergen og Risør, Oslo Kammermusikkfestival, Oslo Grieg Festival, Orlando-Festivalen og Delft Chamber Music Festival, Nederland for å nevne noen. Han er også førsteamanuensis ved Norges Musikkhøgskole. Vebjørn er pianist i Grieg trio, som kunne feire 20-årsjubileum i 2007. Med trioen har han turnert over store deler av verden, vunnet en lang rekke nasjonale og internasjonale priser samt gjort flere plateinnspillinger.

Ann AvrandenVebjørn Anvik