Faste musikere

 • IMG_1993

  Ellen Margrete Flesjø

  Cellist

  Født og oppvokst i Oslo. Har utdannelsen sin fra Norges Musikkhøgskole, Østlandets Musikkonservatorium og Franz Liszt-Akademiet i Budapest. Som solist har hun opptrått i flere større orkestersammensetninger.

  Les mer >

 • DSC_3018

  Berit Værnes Cardas

  Fiolinist

  Formidler fiolinen og kammermusikken med stor entusiasme. Kammermusikk har alltid ligget Berit sitt hjerte nærmest, og som medlem av Vertavokvartetten har hun spilt i de største saler i Amerika, Australia og Europa.

  Les mer >

 • tanja

  Tanja Irene Leine

  Sanger

  For litt over et år siden begynte Tanja Irene Leine i sin stilling her i Musikk i Hedmark. Hun er sopran, og er godt kjent for mange konsertgjengere og musikkelskere i Innlandet.

  Les mer >

 • Margrete Nordmoen

  Margrete Nordmoen

  Folkemusiker

  Margrete Nordmoen er opptatt av å formidle den vokale tradisjonsmusikken i Hedmark, og gjør dette blant anna gjennom prosjekter som Syng Folkesang!. I tillegg spiller hun bukkehorn og lur, og hun er også utøver innen folkedans.

  Les mer >

 • vebjoern

  Vebjørn Anvik

  Pianist

  Utdannet ved Norges Musikkhøgskole. I tillegg til å ha studert klaver- og kammermusikk med flere anerkjente pedagoger. Har vunnet en rekke nasjonale priser som pianist, blant annet Levin-prisen i 1993.

  Les mer >

Frilansere

 • Anders Kippersund

  Har sin teateroppdragelse fra Suttungteatret og er utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøgskole. Anders startet og er fortsatt kunstnerisk leder og produsent ved Turnekompaniet og driver også Ungdomsteatret på Tangen.

 • Anders Nilsson

  En av våre mest aktive unge fiolinister. Har vært solist med samtlige norske symfoniorkestre. Virker også som kammermusiker og ensembleleder. Utdannet ved Hochschule für Musik «Hanns Eisler» i Berlin og Edsbergs Musikinstitut i Stockholm, i tillegg til solistdiplom fra NMH. Opptrer stadig ved konsertserier og festivaler.

 • Ann-Elin Lium

  Historieforteller fra den lille bygda Espa ved Mjøsa. Du møter henne blant annet i «Den store kråka», sammen med Margrete Nordmoen. Med seg har hun en mangfoldig og variert yrkes- og studiebakgrunn, men etter et tremåneders opphold i England, med historiefortelling som tema, har Ann Elin reist rundt og fortalt i flere land. Nå dyrker hun historiefortellingen, med en sterk tro på at folks fortellinger og tro kan flytte fjell...

 • Annar By

  Har sin bakgrunn fra rockemiljøet i Elverum. Musikalske forbilder er Gustav Kåterud, Bert Jansch og Richard Thompson. Utdannelsen tok han ved Folkemusikkstudiet på Rauland og ved Den Kungliga Musikhögskolan i Sverige. "Han er en nyskapende og original artist. Dessuten har han et gitarspill av sjelden vare". – Lars Bremnes

 • Lyden er ikke bare leddet mellom musiker og publikum. Det er også en del av det musikalske språket. Karstad er en av våre mest etterspurte lydprodusenter og arbeider innen de fleste musikksjangere. I Hedmark var han sist involvert i Lyden av Prøysen. Les mer > (Karstads nettside krever Shockwave)

 • Audun Sandvik

  Har konsertert aktivt i inn- og utland siden hans første solokonsert i 1988. Har siden 2006 vært engasjert som solocellist i KORK og er også medlem av Det Norske Kammerorkester. Har siden 2003 medvirket i en rekke anerkjente festivaler nasjonalt og internasjonalt. Han spiller på en cello bygget i 1695, av Giorgio Taninger.

 • Birger Mistereggen

  Munnharpe, tromme og perkusjon. Kjent fra flere besetninger og utgivelser. Utdannet ved NMH med spesialisering i norsk folkemusikk. Har i lengre tid spilt i «Ophelia Ragtime Orchestra» og KORK. Akkompagnerte med munnharpe til vinnerlåta «Alvedans» i MGP 2006 og på Hans Majestet Kongens bursdag i 2007. Spilte for Vamp i 2008-2009 og bidro på albumet «St. Mandag».

 • Bjarne Magnus Jensen

  Studerte fiolinen i to år i Sveits før han fullførte mastergraden sin ved NMH, der han nå er ansatt. Har flere studieopphold i San Francisco bak seg, der han studerte med legendariske Camilla Wicks. Har vært fast medlem av jazzensemblet «Ophelia Orchestra» siden 2001. Bjarne Magnus er kjent for sine særegne tolkninger av norsk musikk, og har spilt med en rekke av Norges fremste musikere. En ekstremt dyktig og fleksibel fiolinist.

 • Eli Storbekken

  En av de mest etablerte og erfarne folkemusikerne vi har i Norge. Eli har en lang og variert karriere innen den vokale folkemusikken og samarbeider med musikere innen flere sjangre. Har medvirket på festivaler i Norden og representert Norge i Russland, Ukraina, USA, Quatar og Østen.

 • Frida Ånnevik

  Vokalist, musiker, komponist og tekstforfatter. Mottok Grappas debutantpris i 2009 og gav ut debutplaten sin, «Synlige hjerteslag», året etter. Frida beskriver musikken sin som «pop i åpent landskap», med referanser til både viser, singer/songwriter, rock, jazz, folkemusikk og soul.

 • Frode Berntzen

  Frode er en klippe i Hedmarks musikkliv. Ved siden av å stille eget StudioEner til rådighet for andre er han også fast gitarist for en rekke av fylkets musikere. De siste to årene har han blant annet turnert med Knut Erik Engemoen og produksjonen Ungkar. Han er musikalsk ansvarlig for Willie Nelson kjente mor mi.

 • Gro Kjelleberg Solli

  Studerte folkemusikk ved Høgskolen i Telemark og musikk- og sosialpedagogikk ved NMH, der hun hadde sanglærere som Kirsten Bråten Berg, Sondre Bratland og Berit Opheim. Vokal- musikken fra hjemplassen, Nordmøre, har hun tilegnet seg gjennom noter, opptak og levende kilder.

 • Hallgrim Bratberg

  Gitarist i produksjonen Lyden av Prøysen.

 • Håvard Lund

  Saksofonist, klarinettist, komponist og arrangør som tilhører det som ofte blir kalt den spennende mellom- generasjonen i norsk jazz. Lund har sin formelle bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim og som et resultat av det var han også med i den første utgava av «Farmers Market» fra 1991 til 1996. Senere ble det samarbeid med Frode Fjellheim i hans band «Transjoik». Lund har skrevet mye musikk for teater og har i flere år vært en dekorert landsdelsmusiker i Nord-Norge.

 • Hege Nylund

  Med oppvekst i Ljørdalen er sangtradisjonen fra Trysil hennes egen. Hun er regelmessig kursleder på «Syng folkesang» og var en viktig del av bandet «Etter’n Guttorm». Hege er i tillegg til en av våre beste formidlere av tradisjonsmusikk fra Hedmark. Hun virker også som lærer i Bærum og er ofte sett med bandet «Fra De Mollstemte Skoger», hvor hun synger med Annar By og Tove Hagen.

 • Helge Lien

  Jazzpianist og komponist med mastergrad fra NMH, der russiske Misha Alperin var sentral som inspirasjon, mentor og lærer av improvisasjon. Som jazzpianist har Lien distinktive trekk. Opprinnelig inspirert av Bill Evans lyrisk-dynamiske spillestil viser han også likhetstrekk til Keith Jarretts fortellende oppfinnsomhet og strofiske uttrykk likt Brad Mehldau. Teknisk briljant, med et solid og rikt lydbilde. Hans ressursstyrke og friske spillestil kommer godt med som «øyeblikkskomponist» i alle hans arbeider.

 • Spilte fiolin i produksjonen Lyden av Prøysen.

 • Jørn Simen Øverli

  Utdannet ved NMH, med gitaren som instrument. Lærte grunnleggende gitarspill av den eksperimentelle komponisten og gitaristen Bjørn Fongaard fra han var 12 år, og kompet seg så gjennom farens hyllemetere med svenske viser tidlig i tenårene. Jørn Simen hadde mange viseverksteder i 1960- og 70-åra og gav ut en omfattende gitarskole, «Gitar for Alle», i 1980. Siden har han levd av visesang og alt relatert. Han har gitt ut tolv fonogrammer, de fleste på Kirkelig Kulturverksted og skrevet fire bøker om, og med, viser.

 • Kim André Rysstad

  Vokalist og kveder. Startet som 17-åring hos sangpedagog Ellen C. Mordal, og etter år med undervisning innen klassisk sang valgte han i 2003 å studere folkemusikk. Resten av utdanningen tok han ved Folkekunststudiet i Rauland og ved Ole Bull Akademiet på Voss. Rysstad har jobbet med å tilegne seg den folkelige sangstilen fra hjembygden Rysstad i Valle kommune, men også fra resten av Agder og Telemark.

 • Knut Aalefjær

  Jazzmusiker (slagverk og perkusjon), utdannet ved NMH. En eminent trommeslager som yter betydelige bidrag i både «Helge Lien Trio», i bandet «Geir Lysne Listening Ensemble» med Live Maria Roggen og i bandet til Kristin Asbjørnsen og mye annet. Medvirket på platen «Moment» med Elin Rosseland samt fremført, i trio, Eyvind Skeie og Geir Lysne sitt unionsoppløsnings -verk «Grenseløse Gud» i 2005.

 • Sammen med Roger Græsberg danner Krister Skadsdammen gruppa Bonanza Kids. I 2014/-15 besøkte de 40 barnehager i fylket. Duoen presenterte sine egne opplevelser i Nepal på oppdrag for FORUTs barneaksjon, og ga hedmarksunger innblikk i en hverdag ganske fjern fra vår egen.

 • Kristine Lundsbakken

  Sanger og dirigent fra Vallset, bygda med det enestående kulturlivet: Kristine involverte seg tidlig i både kor og teater, som førte til oppdagelsen av sangtalentet. Hun dirigerte Vallset menighets Barnekor som sekstenåring og ett år senere, i Rosett gospelkor for ungdommer, ble hun sendt på direksjonskurs og overtok så direksjonsjobben i koret. Gikk musikklinja på Stange VGS og studerte så videre, blant annet i Gjøvik, Rauland og Oslo før hun flyttet tilbake til Vallset. Kristine er allsidig og får mange forskjellige oppdrag innen sang og musikk.

 • Maren Myrvold

  Klassisk sanger med mastergrad i utøvende musikk og dans fra Universitetet i Stavanger, hvor hun studerte med prof. Elizabeth Norberg-Schulz. Før det studerte hun med Kåre Bjørkøy, Sissel Høyem Aune og Anne Lise Berntsen ved NTNU, og prof. Dorothea Wirtz ved Hocschule für Musik i Tyskland. Aktiv som solist og med flere ensembler. Har deltatt på konserter, opera- og musikkteaterproduksjoner med Trondheimssolistene, NRK1, TV2, Trøndelag Teater, Musikkteateret i Trondheim, Kinas nasjonale Operas kor og orkester, med fler.

 • Martin Myhr

  Hallingkongen fra Trysil. Lærte seg sine første hallingkast som tømmerfløter fra 1980 til siste tømmerfløtingssesong 1991. I 1993 gav han ut filmen «Den siste fløtinga» med Odd Mandfloen, og var sentral ved oppsetningen av Hedmark Teaters «Snus og elvsus, et fløtarliv». Foruten turnéer i Skandinavia og USA, har Martin spilt i Gøsta Berlings saga i Sverige, danset i folkeoperaen «Tryllefløyta» i Norge og Sverige, senest med dansegruppa Frikar, som han kom til finalen i Norske Talenter med i tillegg til kunstnerisk medvirkning på mange plan i flere andre. Har vunnet landskappleiken sju ganger.

 • Odd Ragnar Gjermunds

  Fra Engerdal og formidler av folkeminne, rim og regler. Lærer bort folkekjære sanger. Gjermunds startet Engerdalsringen i 1968, og hadde allerede da drevet innsamling av vokalstoff og informasjon om dans og sangleker.

 • Ole Nilssen

  Fra Løten. Gikk av med seieren i eliteklasse dans for vanlig fele under Landskappleiken på Geilo i år. Her danset han pols med Solveig B. Hauknes fra Bærum. Studerer til daglig ved Norges Musikkhøgskole. Gjennom Musikk i Hedmark og «Bygda Dansar - Lek Østa» har han i Prøysen-året 2014 lært elever å danse tango i prosjektet Tango for 1000.

 • Roger Græsberg

  Sammen med Krister Skadsdammen danner Krister Roger Græsberg gruppa Bonanza Kids. I 2014/-15 besøkte de 40 barnehager i fylket. Duoen presenterte sine egne opplevelser i Nepal på oppdrag for FORUTs barneaksjon, og ga hedmarksunger innblikk i en hverdag ganske fjern fra vår egen. Oppleves ellers gjennom Roger Græsberg & The Anti-Music Bonanza eller hans ferskeste band, Foreningen.

 • Rolf-Erik Nystrøm

  Saksofonist og komponist. Diplomutdannet ved NMH hvor han nå underviser improvisasjonsbasert samtidsmusikk. Nystrøm har i store deler av sin karriere spilt både jazz og samtidsmusikk. Hans debutalbum under eget navn, «Concepts of Sorrows & Dangers» (2006), er en reise i egne og andre unge norske samtidskomponisters verker.

 • Rolv Olav Eide

  Trommeslager og perkusjonist utdannet ved jazzlinja på Trøndelag Musikkonservatorium (nå NTNU). Jobber frilans med musikk i mange sjangre: jazz, pop, rock, viser, folkemusikk og klassisk. Dette i både småband, storband, dansekompanier og i diverse orkestre. Har gjort cirka 1600 konserter for Rikskonsertene.

 • Sigurd Hole

  Bassist, utdannet ved NMH med mastergrad i jazz og improvisert musikk. Har jobbet som fulltidsmusiker i flere ensembler, samtlige med nære bånd til den norske folkemusikken og med elementer fra samtidsjazz: Karl Seglem akustisk kvartett, Østerdalsmusikken og Eple Trio, hvorav sistnevnte har vært hans hovedprosjekt de siste ti årene. I 2014 skrev han bestillingsverket Lyden av Prøysen sammen med Helge Lien, på bestilling fra Musikk i Hedmark. Produksjonen ble en av Prøysen-årets store suksesser, med plateutgivelser og flere visninger på NRK TV i tillegg til konsertene i Hamar kulturhus.

 • Tove Hagen

  Felespiller, cellist og sanger. I tillegg til sitt frilansvirke er hun medlem av bandene «Fra de mollstemte skoger» og «Majorstuen». Tove har sin utdannelse fra Toneheim Folkehøgskole, Folkemusikkstudiet i Rauland, Universitetet i Oslo, Norges Musikkhøgskole og Ole Bull Akademiet på Voss. Hun er født, oppvokst og bosatt i Rendalen. Rendalen er en kommune med et allsidig musikkliv, og Tove har bakgrunn fra både korps, orkester og spellemannslag.

 • Solbjørg Tveiten

  Solbjørg Tveiten er fra Tørvikbygd i Hardanger, men er nå bosatt i Elverum. Hun har sin utdannelse fra Ole Bull Akademiet, Norges Musikkhøgskole og mastergrad i tradisjonskunst fra Høgskolen i Telemark. Hun har bak seg flere turnéer med Rikskonsertene, solistoppdrag for Stavanger symfoniorkester, konserter under Osafestivalen, Førde Internasjonale Folkemusikkfestival, Hardingtonar, Hardanger Musikkfest, Festspillene i Bergen og har foruten konserter i Norge hatt konserter i Japan, Filippinene, Storbritannia, Litauen, Ungarn, USA og Belgia. Solbjørg har gjennom de siste årene vært med å sikre julestemningen for hedmarkinger gjennom turnér med gruppa Julestemmer.

 • Torgrim Sollid

  Torgrim Sollid vokste opp i Eidskog, men er i dag bosatt i Oslo. Han er drivkraft i prosjektet Østerdalsmusikk, som resulterte i konserter under Grundsetmart'n i 1012 , plateutgivelse og radioprogram på P2 i desember 2014. Prosjektet baserer seg på plata Østerdalsmusikk som Sollid, sammen med en rekke andre musikere, utga i 1974. Har gjennom karrièren jobbet mye med kombinasjonen jazz og folkemusikk. Førsteamanuensis i jazztrompet-spill ved Norges Musikkhøgskole.

 • Guro Gravem Johansen

  Guro Gravem Johansen er en norsk jazzvokalist fra Tennskjær i Troms. Hun medvirker i prosjektet Østerdalsmusikk, og har gjort innspillinger som vokalist og komponist i en rekke ensembler, blant annet Søyr og Crazy Moon. Har utover dette samarbeidet med mange anerkjente musikere, blant annet: Knut Riisnæs, Torgrim Sollid, Lars Klevstrand, Georg Riedel, Georg Wadenius, Rune Klakegg og Andreas Bye. Gravem Johansen tok hovedfag i musikkpedagogikk ved Norges musikkhøgskole i 2003 og forsvarte sin doktoravhandling i 2014.

 • Jørn Halbakken

  Fiolinist fra Elverum, med røtter i folkemusikken fra Østerdalen. Ansatt i Oslo-Filharmonien, medlem av Det Norske Kammerorkester og Barokkanerne. Spilte fele i produksjonen Østerdalsmusikk.

 • Sigrun Eng

  Sigrun Eng er en cellist som arbeider innen flere musikksjangre. Hun er utdannet i jazz og improvisasjon ved Norges musikkhøgskole under Torgrim Sollid og med treårig opphold ved musikkhøgskolen i Dresden. Hun har vært distriktsmusiker i Voss, og er fast medlem i ensemblene Slagr, Adearofon og Kurt Weill duo. Hennes samarbeid med kjente musikere som bl.a Trude Eick, Lene Grenager, Richie Beirach, Arve Henriksen, Frode Berg og John Pål Inderberg har også resultert i en rekke plateutgivelser. Cellist i produksjonen Østerdalsmusikk.

 • Morten Halle

  Saksofonist i Oslos jazzmiljø og kjent for sine bidrag i en rekke ensembler og innspillinger gjennom en årrekke. For å nevne noen: Chipahua, Jazzpunktensemblet, Søyr og Horns for Hire. Han har spilt med en rekke musikere og bidratt på en mengde innspillinger gjennom årene, og har de siste årene også ledet sin egen kvartett, Morten Halle Kvartett. Han har skrevet musikk for både film og scene, og har vært førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole siden 2005. I Hedmark er han kjent for sitt bidrag inn i Østerdalsmusikk. Les mer på Wikipedia

 • Tom Steinar Lund

  Gitarist fra fra Elverum, nå bosatt i Oslo. Han er kjent fra bl.a Trio de Janeiro, som mottok Spellemannspris i 1993. Lund har med sitt brasiliansk lydbilde blandet med norske tekster utviklet en helt særegen stil. Lund mottok kulturprisen Regnbågåbrua i 2012. I Hedmark har han de siste årene vært aktuell gjennom blant annet Teater Innlandets forestilling "Det året det var så bratt", om Øystein Sundes omfattende produksjon, og Østerdalsmusikk, som har vært en viktig produksjon for Musikk i Hedmark siden 2012. Les mer på Wikipedia

 • Kristen Grødem

  Kristen Grødem er regissør og dramatiker med rundt 40 produksjoner bak seg ved institusjonsteatre, regionteatre, frie grupper og flere av landets orkestre. Han jobber alltid med en utstrakt bruk av musikk og har jobbet innen forskjellige genre. Fra techno, til folkemusikk og til klassisk. I 2013 skrev han manus og hadde regi på «Eventyret om Kirsten Flagstad» som bl.a. ble spilt i Hedmark i samarbeid med Musikk i Hedmark og Minken Fosheim. Har tidligere jobbet med blant annet Oslo Filharmonien, Stavanger Symfoniorkester, Rogaland Teater, Risør Festival Strings, Trond Brænne og Forsvarets Stabsmusikk.

 • Håvard Bakke

  Håvard debuterte som skuespiller i rollen som Pelle i filmatiseringen av Ingvar Ambjørnsens ungdomsbok Døden på Oslo S. Han har spilt i en rekke musikaler, som for eksempel Spamalot, We Will Rock You, The Sound of Music og I Blanke Messingen. Håvard har medvirket i flere filmer og TV-serier; han har blant annet spilt Langemann i NRKs Kaptein Sabeltann-filmatiseringer og hatt en ledende rolle i TV2s Hotel Cæsar. Han platedebuterte med bandet Monomania i 2007 og spiller og synger i COVER ME – a tribute to Bruce Springsteen. Kilde: Teater Innlandet.

 • Janne Langaas

  Janne har vært teatersjef for Teater Innlandet siden 2011. Hun er utdannet ved Statens Teaterhøgskole og har vært ansatt ved Hålogaland Teater. Som frilanser har hun hatt engasjementer ved blant annet Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Riksteatret, Teater Ibsen og Brageteatret. Hun har medvirket i flere TV-, radio- og filmproduksjoner og drevet eget produksjonsselskap.

 • Helge Harstad

 • Trond Augland

  Trond spiller fast med Rita Eriksen og Trond Nagell-Dahl. Han er for mange kjent fra det årlige musikkshowet Sommerslagere på Gjøvik. Trond har jobbet med en rekke artister, for eksempel Jørn Hoel, Steinar Albrigtsen, Viggo Sandvik, Geirr Lystrup og Kaia Huuse. Trond Augstad, trommer. Her hos oss så du han sist i bandet under produksjonen "Willie Nelson kjente mor mi".

 • Geir Inge Lotsberg

  Geir Inge Lotsberg fiolinist fra Elverum. Med produksjonen Vinter-riss har han turnert i fylket sammen med Vebjørn Anvik. Siden debuten i 1996 har han bygget en omfattende CV, gjennom karrieren har han blant annet vært medlem av Oslo Strykekvartett og Det Norske Kammerorkester, konsertmester for Den Norske Operas orkester og musikalsk leder for Trondheimsolistene. Han har en solid internasjonal karriere, underviser ved Barrat Due Musikkinstitutt i Oslo og driver plateselskapet Afontibus og labelen Fabra sammen med organist Kåre Nordstoga.

 • Gunnar Flagstad

  Gunnar Flagstad har sin utdannelse fra Østlandets musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole, og er i dag førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole og Barratt Due musikkinstitutt. Flagstad har opptrådt ved Festspillene i Bergen, Oslo kammermusikkfestival, Hardanger Musikkfest, Kirsten Flagstadfestivalen, Vinterspillene på Lillehammer og NRK radio og TV blant flere. Han turnerer regelmessig med Rikskonsertene over hele landet, og har også konsertert i bl.a England, Tyskland, Polen, Latvia og Hviterussland. Kjent for hedmarkinger fra konsertene Rhapsody in Blue (feb'15) og Johnny og Mariann (sept'13).

 • Lars Eggen

  Lars Eggen er en baryton fra Tylldalen i Østerdalen og har etablert seg som en allsidig sanger i norsk musikkliv. Eggen har master fra N.T.N.U i Trondheim og Conservatoria di musica di Perugia samt private studier ved Hochschule für Musik i Köln. Han har tidligere jobbet for bl.a. Musikk i Hedmark, Operaen i Kristiansund, Opera Nordfjord, Trondheim Kammermusikkfestival og RingsakerOperaen med flere. Eggen har også i sammarbeid med Eva Holm Foosnæs produsert og fremført flere kammeroperaer skrevet av henne. Eva og Lars er også produsenter for det tradisjonsrike Tylldalspelet og medprodusenter i fjelloperakonseptet OperaDiSetra. Eggen sitter også i styret til foreningen "Andreas Olderviks minnepris". Du kan lese mer om foreningen og søke musikkstipend her.

 • Hedmarken Symfoniorkester

  Hedmarken Symfoniorkester er et regionalt orkester bestående av profesjonelle musikere, musikkskolelærere og entusiastiske amatører fra Elverum, Løten, Stange, Hamar og Ringsaker. Målet er å gjøre levende musikk av høy kvalitet tilgjengelig for publikum på Hedmarken, og orkesteret utvikler seg hele tiden kunstnerisk. Orkesteret teller i dag omlag 50 musikere og har vært fast operaorkester for RingsakerOperaen siden 1993. Orkesteret har vært aktivt siden starten i 1980.

 • Hedemarken barne og ungdomsorkester

  Hedemarken barne- og ungdomsorkester (HEBU) gir barn og ungdom et positivt musikkmiljø og en kompetent faglig undervisning. Orkesteret ønsker å oppmuntre nye talenter fra vårt distrikt og legge et grunnlag for rekruttering til Hedmarks musikkliv www.hebu.no

 • Frode Haltli

  Fra Våler i Solør. Han begynte å spille trekkspill som 7-åring, og vant de neste årene en rekke nasjonale konkurranser. Etter studier ved Norges Musikkhøgskole (NMH) og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium har han etablert seg som en solist og kammermusiker av internasjonalt kaliber. Mottok i 2002 Spellemannsprisen i kategorien samtidsmusikk for sitt debutalbum Looking on darkness. Siden 2011 har han undervist på NMH.

 • Andreas Ulvo

  Oppvokst i Eidskog og har bachelor- og mastergrad i improvisasjon og jazz fra Norges Musikkhøgskole, med piano som hovedinstrument. Han har bak seg en rekke utgivelser med egne prosjekter som Eple trio, Ulvo ensemble og Ulvo solo, og i tillegg til konserter i Norge har han også turnért i store deler av verden, og samarbeida med band og artister som Mathias Eick, Karl Seglem, Marit Larsen, Ingrid Olava, Frøy Aagre, Solveig Slettahjell, Bernhoft og Shining.

 • Camilla Granlien

  (Født 3. november 1974 på Hamar.) Norsk folkesanger og artist. Granlien har jobbet med band som Skrekk, To cast a shadow, Camilla Granlien Band og som soloutøver. I juni 2004 kom gruppa Skrekk med CD-en Skrekk, utgitt på Grappa/Heilo, og i desember 2005 ga hun ut sin første solo-CD med folkesang fra Gudbrandsdalen kalt Begjær (utgitt på selskapet ta:lik records). I januar 2008 kom Camilla Granlien Bands CD Jarnnetter (ta:lik records). CD-en fikk terningkast 6 i VG, 5 i Dagbladet og Aftenposten. Tekstene var skrevet av Loms-dikterne Tor Jonsson og Olav Aukrust, og melodiene var tradisjonelle folkeviser og nykomponerte viser av Camilla Granlien og Anders E. Røine. I 2010 kom Camilla Granlien og saksofonist Kristin Sevaldsen med plata Aftenstemning (ta:lik records). Tekstene her er dikt av Bjørnstjerne Bjørnson, tonesatt av Camilla Granlien og Kristin Sevaldsen. I januar 2013 kom plata Songs med gruppa Slagr. Dette er tekster av ulike norske lyrikere, tonesatt av Geirr Tveitt.

 • Astrid Kvalbein

  Astrid Kvalbein fullførte sitt doktorgradsarbeid om Pauline Halls virksomhet ved Norges musikkhøgskole i 2013. I dag er hun postdoktor ved Institutt for musikkvitenskap i ved Universitetet i Oslo, samt frilans kritiker og sanger.

 • Tabita Berglund

 • Levi Henriksen

  Levi Henriksen (født 15. mai 1964 på Kongsvinger) er en norsk forfatter, journalist og musiker. Henriksen har gjort seg bemerket på både lokalt og nasjonalt plan som bassist og låtskriver. Mest kjent er bandet Heart of Mary, som vant Ungdommens radioavis' Rockemønstring, arrangert av NRK, i 1988 med sangen «Albert Einstein Never Lived in my Hometown». Året etter ga de ut albumet Greetings from Stuckville. Levi Henriksen medvirker også som låtskriver og bassist på singelen Possibilities/Bil uten lys med bandet Blundertown i 1983. Karrieren som bassist tok han opp igjen i 2005, da skiva Herfra til Rockaway Beach kom ut på Lydbokforlaget. Albumet inneholder selvbiografiske historier fra Levis musikalske oppvekst – fra foreldrenes bedehusmusikk, via country, til Ramones. Rockeren Thomas Mårud fra Kongsvinger synger og trakterer diverse strengeinstrumenter på plata. 15. Oktober 2007 kom den andre skiva fra radarparet Levi Henriksen og Thomas Mårud. Bang Bang Rett Ned fikk svært god mottakelse fra norsk presse.

 • Anders Bøhnsdalen

  Gitarist i Babylon Badlands

 • Finn Lilleseth

  Trommeslager i Babylon Badlands.

 • Morten Andreassen

  Bassist i Babylon Badlands.

 • Andreas Utnem

  (Født 26. november 1973.) Norsk jazzmusiker (piano), komponist og arrangør. Han har bidratt på utgivelser med State, Julius Winger, Gjermund Larsen og Bjørn Klakegg. Nylig utkom plate med Trygve Seim, som har spilt lenge med Utnem, i kraft av Utnem's jobb i Kirkens Bymisjon. Han har også hatt fremførelser med sin kone, skuespilleren Andrea Bræin Hovig som han møtte på Hartvig Nissens skole.

 • Jo Fougner Skaansar

  (Født 8. juli 1984 i Oslo.) Norsk jazzbassist og komponist fra Lillehammer. Han har gått på Sund folkehøgskole, studert på jazzlinja ved Musikkonservatoriet i Trondheim og tatt mastergrad i jazzkontrabass ved Norges musikkhøgskole i Oslo, hvor han ble uteksaminert i 2010. Han har gitt ut albumet Den blåaste natt med tekster av Edvard Hoem, Ine Hoem, Edith Södergran og Dan Andersson. Blant musikerne som medvirker på plata er Ine Hoem, Espen Berg, Hayden Powell og Andreas Håkestad. Skaansar mottok Postens Talentpris i 2006, Lillehammer kommunes kulturstipend 2008 og Oppland fylkeskommunes kunstnerstipend i 2009. Sammen med Camilla Granlien vant han «Åpen klasse» under Landskappleiken 2012. Han er initativtaker til «Julejazzen» som siden 2004 har blitt arrangert årlig i Kulturhuset Banken på Lillehammer.

 • Tone Hulbækmo

  Hulbækmo er en musiker med et stort musikalsk spekter, som spenner fra europeisk middelalder- og renessansemusikk via norsk folkemusikk, til melodier og viser med mer moderne referanser. Hennes bidrag som folkesanger har sine røtter i hjemtraktene på Tolga der hun lærte tradisjonmusikken fra eldre utøvere. Hun har også adoptert sangtradisjoner fra andre steder i Norge, og dekker hele den vokale tradisjonen fra bånsuller, kjærlighetsviser, slåttetralling, barneregler, lokk og ballader til religiøse folketoner. Hulbækmo akkompagnerer ofte seg selv på norsk harpe, en harpetradisjon som døde ut for omtrent 200 år siden i Norge, men som hun har blåst liv i på nytt. Hun har utviklet en helt personlig spillestil på dette instrumentet, og spiller også harmonium og middelalderlyre. Hulbækmo er kjent som en artist som går sine egne veier med folkemusikken og gir den et svært personlig preg uten å være bundet av tradisjon. Hun blander ofte tradisjonen med elementer fra andre musikkstiler som jazz, klassisk og etnisk musikk. Musikken hennes karakteriseres likevel oftest som folkemusikk. Hun har gitt ut åtte musikkalbum og fått to Spellemannpriser.

 • Geirr Lystrup

  Geirr Lystrup har gitt ut en rekke visealbum og barneplater, skrevet flere bøker og teaterstykker, de fleste for barn og skrevet musikk for andre. Blant annet har han skrevet tekst til fem album med Per Oddvar Hildre og Det Norske Kammerkor. Som visesanger har han som regel med seg sitt faste band Godtfolk, og flere av albumene er gitt ut under navnet «Geirr Lystrup og Godfolk». Han har vært med i det nordiske folkemusikkensemblet Kvedar, samarbeidet med Moskva Balalaika Quartet, Henning Sommerro og SKRUK. Geirr Lystrup bor i Brumunddal. Han er sønn av prest og billedkunstner Sigmund Lystrup.

 • Vokalgruppen Nordic Blue

  Vokalgruppen Nordic Blue synger vakker, variert og levende musikk, og har siden debutkonserten i april 2011 delt klanger, harmonier og stemninger med alle som har villet høre. Gruppen har sunget en rekke konserter i Innlandet, deltatt i konkurranser og ved festivaler i inn- og utland både med kunstneriske innslag og som seminarholdere, samt holdt flere åpne seminarer med profesjonelle instruktører innen vokalmusikk. Vokalgruppen Nordic Blue ønsker å gi deg noe nytt, og håper opplevelsen vil sette spor! Gruppen består av Berit Johnsen, Sissel Havik, Randi Strømbu, Arild Pytte Solum, Thomas Nilssen og grunnlegger Thomas Caplin.

Anders KippersundMusikere