margrete-bred

Margrete Nordmoen / folkesanger, -danser og produsent

Margrete Nordmoen (1969), vokste opp i Ljørdalen i Trysil og bor nå i Ottestad. Hun er opptatt av å formidle den vokale tradisjonsmusikken i Hedmark, og gjør dette blant anna gjennom prosjekter som Syng Folkesang!. I tillegg spiller hun bukkehorn og lur, og hun er også utøver innen folkedans. Hun har gjennom flere år gjort det bra på landskappleiken.

Margrete har lærer- og folkemusikkutdanning fra Hamar Lærerhøgskole, Institutt for folkekultur på Rauland (Høgskolen i Telemark) og NTNU, Trondheim.

Hos Musikk i Hedmark er hun produsent og musiker. Hun spiller en viktig rolle i Musikk i Hedmarks satsinger for barn, blant anna gjennom produksjonene Den Store Kråka og Musikkverksted som uttallige skolebarn har opplevd. Hun har samarbeida med barnekor i forestillinga Sule på Moen og Kongsdøtrene. Hun var prosjektleder for MiH’s mangfoldsårssatsing, Flerstemt! i 2008 og er kjent fra Etter’n Guttorm hvor hun spilte sammen med Atle Lien Jenssen, Annar By, Hege Nylund og Harald Juliussen. Gruppa baserte seg på den rike visetradisjonen etter Guttorm Flisen fra Elverum.

Margrete er opptatt av å formidle folkesangen fra fylket vårt til et bredt publikum, og har gjennom en årrekke, i sammarbeid med Hedmark Folkemusikklag, tilbudt jevnlige åpne, lavterskelkurs med våre beste folkesangere.

Ann AvrandenMargrete Nordmoen