Laster Hendelser

Event Navigation

Bildevignett: Musikk i Hedmark presenterer Reisen til julestjernen - en musikalsk omvei. Med Ellen Margrete Flesjø, Tanja Irene Leine, Berit Cardas og Vebjørn Anvik.

« All Events

Turneen er avlyst

29. november 2014 - 14. desember 2014

Organized by:

Vi må dessverre avlyse resten av den pågående turneen. 

På grunn av uenighet om manusrettigheter til Reisen til Julestjernen- en musikalsk omvei, avlyser Musikk i Hedmark resten av turneen. Dette beklager vi for alle berørte.

4. des. Bøndsen, Løten – AVLYST!
7. des  Skogtun, Skarnes – AVLYST!
11. des. Pøysenhuset – AVLYST!
12. des. Hamar Kulturhus – AVLYST!
13. des. Kongsvinger bibliotek – AVLYST
14. des. Hokksund, Eiker – AVLYST!

Spørsmål og henvendelser rettes til daglig leder i Musikk i Hedmark, Torbjørn Bækkevold  på 917 46082.

Solgte billetter refunderes. Kontakt janroger@musikkihedmark.no


Komponisten Johan Halvorsen var en usedvanlig erfaren teatermann. Som dirigent på Nationaltheatret hendte det ofte han omarbeidet og bearbeidet andres verk. Det fortelles at han kunne finne på å legge til nye sanger som han skrev selv og plasserte dem inn i operetter og teaterstykker.

I vår versjon av Reisen til Julestjernen har vi omarbeidet og bearbeidet stoffet, ved å ta inn musikk som Johan Halvorsen har skrevet til andre anledninger og vi har bearbeidet sangtekster som er tilpasset vår måte å gjenfortelle historien på. Musikken har fått en helt sentral plass som fortellerelement og det finnes knapt et øyeblikk i forstillingen hvor ikke musikken er tilstede. Manus er nyskrevet og skreddersydd rundt musikkens dramaturgi. Musikerne leker seg i en form hvor de forteller historien samtidig som de spiller. Uttrykket skaper en tett og underholdende forestilling for publikum.

Musikken vi har valgt fra Halvorsens musikalske univers spenner fra orkestrerte sørlandsviser til dramatiske suiter. Det finnes også innslag av norsk folkemusikk og toner Halvorsen har hentet fra sydligere land.

Reisen til Julestjernen har gjenoppstått i en ny og musikalsk leken og røff form som vi innbiller oss er helt i Johan Halvorsens ånd.

Manus og regi: Kristen Grødem
Med arrangementer av Johan Halvorsen, Geir Holmsen og ensemblet.

Berit Cardas, fiolin
Vebjørn Anvik, piano
Ellen Margrete Flesjø, cello
Tanja Leine, sang