Laster Hendelser

Event Navigation

Østerdalsmusikk i Nasjonalbiblioteket

« All Events

Konsert på Nasjonalbiblioteket

12. oktober 2015 - 4. januar 2016

Organized by:

Vi hentet fram igjen magien fra kultalbumet Østerdalsmusikk fra 1975, og la til dagens mest profilerte jazz- og folkemusikere fra Innlandet i konserter i 2012. Konsertinnspillingen er utgitt på CD. I høst relanseres begge innspillingene på dobbel vinyl med tittelen Østerdalsmusikk 1975–2015! Utgivelsen markeres med konsert og samtale på Nasjonalbiblioteket.

Torgrim Sollid var en av drivkreftene bak prosjeket, både i 1975 og 2012–14. Han samtaler med Dagbladets Terje Moksnes før to generasjoner musikere, som med førti års mellomrom har fordypet seg i de samme tonene, møtes til konsert.

Med en krysning av tradisjonell folkemusikk og toneangivende jazzmusikere, satte albumet Østerdalsmusikk spor i norsk musikkhistorie i 1975. Lenge trodde man at mastertapene var tapt, før de nylig dukket opp i en kjeller i Seljord. Nå blir de bevart hos Nasjonalbiblioteket, sammen med selve utgangpunktet for det originale albumet – Ole M. Sandviks nedtegnelser av folkemusikk fra Østerdalen. Denne Østerdalsmusikk-konserten var et samarbeid med Nasjonalbiblioteket.

Østerdalsmusikk 1975–2015 har siden blitt nominert til Spellemannsprisen 2015 i kategorien folkemusikk/tradisjonsmusikk. Les mer om plateutgivelsene >