Laster Hendelser

Event Navigation

Levi Henriksen & Babylon Badlands

« All Events

Selvbiografisk konsertforestilling

1. januar 2016 - 30. april 2016

Organized by:

Den selvbiografiske konsertforestillingen Det beste bandet i himmelen er en bestilling fra Musikk i Hedmark. 10 låter fra den nye plata til Levi Henriksen og Babylon Badlands, blandet med Levi sine sorgmuntre historier om hva som skjer når en ung mann blir tatt av rockemusikken. Premiere er i Kongsvinger 21. april. Turneen har 10 spillesteder i Hedmark og Oppland.

Det beste bandet i himmelen fra venstre: Gitarist Anders Bøhnsdalen, vokalist Levi Henriksen, trommeslager Finn Lilleseth og bassist Morten Andreassen.

Arrangør Musikk i Hedmark velger å kalle turneen en selvbiografisk konsertforestilling, som byr på en opplevelse noen neppe har sett eller hørt i Norge tidligere. Mellom hver låt forteller Levi om oppveksten på sin særegne forfattermåte, og låtene handler også om det samme.

Levi Henriksen vokste opp i den lille bygda Granli (som i bøkene hans dukker opp lett forkledd som Skogli) i et pinsevennmiljø, og Aage Samuelsen, Kjell og Odd, Lapp-Lisa og De 10 Søsken Kolbjørnsrud var musikken det var lov å lytte til. Men med en 14 år eldre bror var det uunngåelig at den kommende forfatteren skulle gjøre et knefall også for rockemusikk. Fra den første plata Levi Henriksen ga ut med Thomas Mårud i 2005, Herfra til Rockaway Beach, har det gått en rød tråd gjennom hans tekster. En slags stille undring over hvilken plass musikk har i et menneskes liv. Og på den kommende plata Det beste bandet i himmelen er denne undringen blitt til et knippe sanger om å vokse opp på et lite sted og ha en stor lengsel etter verden der ute, mens man ender med å bruke musikken som kart.

Babylon Badlands består av folk som har kjent hverandre lenger enn The Beatles eksisterte og som har spilt sammen i en rekke sammenhenger. Trommeslager Finn Lilleseth er en lokal legende i Sør-Hedmark og var grunnleggeren i et av landets første sørstatsrockband First’n Last. Bassist Morten Andreassen har blant annet har spilt på de spellemannsnominerte platene til Roy Lønhøiden, men også på nyere ting som kultinnspillingene til Roger Græsberg and The Anti-Music Bonaza. Gitarist Anders Bøhnsdalen spilte sammen med Henriksen i Heart of Mary.


Plata Det beste bandet i himmelen kommer ut på Snaxville
Records og produseres av Amund Maarud.

Regi: Janne Langaas.

Lyd: Pål Terje Antonsen
Lys: Kåre Nordseth
Kulisser: Kristin Bengtson

Billetter kjøper du i døra eller her: Kongsvinger (premiere)Flisa, Rena, Gjøvik, Lesja, Lillehammer, Løten, Hamar (utsolgt) , Tynset, Rendalen. Kulturkortet for ungdom gjelder.

April

Torsdag21.Kl. 21:00Rådhusteateret, Kongsvinger
Fredag22.Kl. 21:00Rådhuskinoen, Flisa
Lørdag23.Kl. 21:00Åmot Kulturhus, Rena
Søndag24.Kl. 21:00Gjøvik Kino & Scene, Gjøvik
Mandag25.Kl. 21:00Lesja Kulturhus, Lesja
Tirsdag26.Kl. 21:00Kulturhuset Banken, Lillehammer
Onsdag27.Kl. 21:00Løten Kino, Løten
Torsdag28.Kl. 21:00Hamar Kulturhus, Hamar
Fredag29.Kl. 21:00Tynset Kulturhus, Tynset
Lørdag30.Kl. 21:00Åkrestua, Rendalen