Laster Hendelser

Event Navigation

Kvitre-stort

« All Events

Morgendagens folkemusikkstjerner sammen med Majorstuen!

1. januar 2016 - 11. september 2016

Organized by:

KVITRE er en forestilling med de unge feletalentene i Hedmark Juniorspellmannslag sammen med det kritikerroste folkemusikkensemble Majorstuen. 

Hedmark Juniorspellmannslag (Foto: Thomas Westling) er landets beste, de har vunnet Landskappleiken tre år på rad, og Landsfestivalen to ganger. Laget består av ca 20 barn og unge fra ulike steder i fylket. Musikalsk leder er Marit Westling.

Majorstuen: «– Vi gleder oss veldig til å spille sammen med Hedmark Juniorspellmannslag! De unge felespillerne har en spilleglede, et overskudd og en musikalitet som både inspirerer og imponerer, og de har rett og slett fått til noe helt fantastisk sammen. Dette er morgendagens folkemusikkstjerner.»

Samarbeidet med HJ blir det første der hele KVITRE-verket settes opp andre medvirkende enn den opprinnelige besetningen.

KVITRE var bestillingsverket til Førdefestivalen 2013, komponert av og for Majorstuen – med fugler som inspirasjonstema. I 2015 ble den lansert på plate.

KVITRE har fått flere gode omtaler, og Aftenpostens Svein Andersen skrev følgende: «Deres bidrag til folkemusikkscenen kan ikke verdsettes nok, og de fortsetter å imponere. (…) Platen vitner om ei gruppe som har både fantasiens nådegave, det musikalske fundamentet og evnen og talentet til å
overraske og underholde.»

Billetter til Nord-Odal kjøpes i døra. Billetter til Hamar kan kjøpes på www.hamarkulturhus.no

Mars

Fredag4.Kl. 19:00Åmot kulturhus, Åmot
Lørdag5.Kl. 18:00Hagelund Kulturhus, Trysil
Søndag6.Kl. 17:00Storstua, Stor-Elvdal

September

Lørdag10.Kl. 18:00Milepelen, Nord Odal
Søndag11.Kl. 18:00Hamar Kulturhus, Hamar