Laster Hendelser

Event Navigation

Kari Kongsdatter på Juleball

« All Events

Historien slik vi fortalte den

15. oktober 2015 - 4. januar 2016

Organized by:

Mange har fortalt historien om Kari Kongsdatter, Askepott, Cinderella, Cenerentola, Cendrillon eller Aschenputtel. Det finnes mange måter å fortelle en historie på, og enda flere er de som har fått historien fortalt. Slik blir den til flere historier. Vi fortalte den på vår måte.

Kari Kongsdatter får høre om prinsens ball, der han ønsker å finne sin utkårede. Kari blir hindret fra å delta fordi stemoren forviser henne til skogs for å dø, men hun kjemper seg vei, ved hjelp av eventyrlige venner hun møter på veien. Kari jobber seg inn bakveien, og får seg jobb på slottet. Slik kan hun treffe prinsen og utfordre han før ballet, og det er først når hun ankommer der at han ser hvem hun virkelig er …

Vi møtte en aktiv og leken Kari i Maren Myrvods tolkning, og Berit Cardas vekslet radbrekkene raskt mellom stemor, stut, prins med flere. Tabita Berglund var blant anna stesøster og ku, mens Vebjørn Anvik inntok med den største selvfølge kongens rolle. De var alle del av en kollektiv fortellerstemme, og ikke minst fortalte de historien med musikken.

Fra 10 år.

Maren Myrvold: Sopran
Berit Cardas: Fiolin
Vebjørn Anvik: Piano
Tabita Berglund: Cello

Kristen Grødem: Regi og manus
Pål Terje Antonsen: Lyd/lys
Jan Roger Sletta: Produsent

Billetter: 200/100/0
Billettservice og i døra

 

Desember

Mandag14.Kl. 11:00Rådhuskinoen kulturhus, ÅsnesSkoleforestilling (lukket)
Tirsdag15.Kl. 19:00Eidskog Bibliotek, Eidskog
Onsdag16.Kl. 19:00Bøndsen, Løten
Torsdag17.Kl. 19:00Prøysenhuset, Ringsaker
Fredag18.Kl. 18:00Kulturhuset Hagelund, Trysil
Lørdag19.Kl. 15:00Aukrustsenteret, Alvdal