Laster Hendelser

Event Navigation

Andreas Ulvo, Sigurd Hole og Frode Haltli fra den første Arkivkonserten på Glomdalsmuseet.

« All Events

Platelansering og konsert: StaiStua

17. juli 2016, 08:00 - 1. desember 2016, 17:00

Organized by:

Arkivkonserten, som er resultatet av dykk i musikkarkivet på Glomdalsmuseet, er spilt inn på plate og fått tittelen StaiStua.

 

Andreas Ulvo på piano, Frode Haltli på trekkspill og Sigurd Hole på kontrabass leverer nyskapende folkemusikk med elementer av jazz og improvisasjon. Innspillingen ble gjort på Stai-stua på Glomdalsmuseet i Elverum, derav platetittel StaiStua.

Onsdag 9. november kl. 21:00 er det plateslipp og lanseringskonsert på Matglede i Elverum.

Inngang: 200 kr. 300 kr inkl. plate. Billetter i døra eller reservering via mail til janroger@musikkihedmark.no.

Sammen har Andreas, Frode og Sigurd saumfaret noter, spolebåndopptak og kassetter i musikkarkivet på Glomdalsmuseet på jakt etter gamle sangskatter fra Hedmark. Musikerne legger vekt på å framstille låtmateriale på nye måter, med elementer av improvisasjon og jazz, men hele tiden med folkemelodien i fokus.

 

Nytt liv i Hedmarks musikkskatter
Arkivkonserten har så langt vært på to turneer med til sammen 10 konserter. Stiftelsen Musikk i Hedmark er arrangør og ansvarlig for konserter og plateutgivelse. Arkivkonserten er et samarbeid med Glomdalsmuseet og Volumfestivalen.
Den 21. juni 2015 presenterte Volumfestivalen i Elverum den første Arkivkonserten.
Pianisten og komponisten Andreas Ulvo fra Eidskog fikk æren av å utarbeide seriens første konsert, og tok med seg Frode Haltli fra Våler på trekkspill og Sigurd Hole fra Rendalen på kontrabass. Konserten ble avholdt i tradisjonsrike omgivelser på Glomdalsmuseet, i Stai-stua, bygd i 1801 – fremdeles et fremragende rom å skape akustisk musikk i. I august året etter (2016), dro trioen tilbake til Stai-stua og spilte inn musikken på dette albumet.
Planen er en årlig konsertserie der musikere fra Hedmark dykker ned i Glomdalsmuseets musikkarkiv og blåser nytt liv i tradisjonsmusikk fra fylket. Folkemusikktradisjonene i Hedmark er en udiskutabel bauta, og Hedmark musikkarkiv en gullgruve.

Musikkarkivar Leif Ingvar Ranøien, ved Glomdalsmuseet, har vært en viktig bidragsyter i dette prosjektet.

 

For mer informasjon, kontakt daglig leder i Musikk i Hedmark, Torbjørn Bækkevold, 917 46 082.