Laster Hendelser

Event Navigation

Foto av Andreas Ulvo, Sigurd Hole og Frode Haltli

« All Events

Blåser nytt liv i Hedmarks musikkskatter

20. mai 2015 - 21. juni 2015

Organized by:

I samarbeid med Musikk i Hedmark og Glomdalsmuseet presenterer Volumfestivalen Arkivkonserten, en årlig konsertserie der unge musikere fra Hedmark dykker ned i Glomdalsmuseets musikkarkiv og blåser nytt liv i tradisjonsmusikk fra Hedmark.

Søndag 21. juni kl. 18, Glomdalsmuseet (Elverum)

Den etter hvert så erfarne pianisten Andreas Ulvo fra Eidskog har fått æren av å utarbeide seriens første konsert, og med seg har han de dyktige musikerne Frode Haltli fra Våler på trekkspill og Sigurd Hole fra Rendalen på kontrabass. Trioen blåser støv av gamle skatter fra Hedmarks musikktradisjon, og med elementer av jazz og improvisasjon vil de levere en unik og nyskapende folkemusikk-konsert.

Volumfestivalens visjon er å presentere det beste kultur-Hedmark har å by på innen alle kunstsjangere, og med Arkivkonserten ønsker festivalen å bidra til ivaretakelsen av en stolt kulturtradisjon fra fylket. Her er folkemusikktradisjonen vår en udiskutabel bauta, og Hedmark musikkarkiv en gullgruve. Arkivkonserten skal derfor bli en årlig konsertserie hvor nåtidens musikere dypdykker i gamle folkemusikkskatter for så å komme opp igjen med tradisjonsmusikk fra Hedmark i ny drakt.

Konserten blir avholdt i tradisjonsrike omgivelser på Glomdalsmuseet, nærmere bestemt i Stai-stua, søndag 21.06. kl. 18.00. Stai-stua ble opprinnelig bygd i 1801, omtrent på den tiden mye av musikken som blir fremført er i fra. Med kulturminner på alle kanter vil musikerne bringe historien inn i nåtiden gjennom sin tolkning av Sør-Hedmarks folkemusikktradisjon.

Billetter: Kr. 200,- (festivalpass gjelder). Kjøp billetter her