ellen-margrethe-flesjoe

Ellen Margrete Flesjø / cellist

Ellen Margrete Flesjø (1968) er født og oppvokst i Oslo. Hun har studert ved Norges Musikkhøgskole, Østlandets Musikkonservatorium og Franz Liszt Akademiet i Budapest. Som solist har hun opptrått med Kringkastingsorkesteret, Stavanger Symfoniorkester, Trondheim Symfoniorkester og Det Norske Kammerorkester.

Sammen med Vebjørn Anvik (klaver), også ansatt i Musikk i Hedmark, og Sølve Sigerland (fiolin) har hun siden etableringen i 1987 dannet Grieg Trio. Trioen markerer sine 25 første år høsten 2012. Sammen har de turnert i de fleste europeiske land, og i USA, Japan, New Zealand og Kina. De har gjort plateinnspillinger av blant annet Mendelsohn, Brahms, Schumann Sjostakovitsj og Beethoven. Trioen har vunnet flere norske og internasjonale priser for konserter og innspillinger. Ellen har også erfaring som kammermusiker i andre konstellasjoner ut over Grieg Trio.

I Hedmark kjenner publikum henne godt fra uttallige konserter i barnehager og institusjoner i hele fylket, og samarbeid med flere av fylkets orkester.

Ann AvrandenEllen Margrete Flesjø